Coronadagboek #6

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #6


Vrijdag 3 April 2020
Moeder Griet moet gaan werken en komt mij wakker maken zodat ik deze grauwe dag achter mijn boeken kan doorbrengen. Wat in mijn dromen mijn wakker was, zet ik moeder op snooze… De zon verstoord mijn slaap, ondertussen was het namelijk al 10u30. DRINGEND TIJD OM OP TE STAAN!!!!
Theetje zetten en boeken open, het wordt psychologie… Interessant weetje van de prof: iedereen MOET een beetje een kindervriend zijn. Daar stel ik me toch wat vragen bij, maar volgens UGent moeten we kritisch leren denken dus dat zit al goed.
Na een goede sessie handen wassen aten we gebakken visjes, die mochten ze gerust in de zee laten… AL 14U?! Hup ik spring in the blue beast en vertrek richting de varkens. Leider Gilian staat niet bij zijn vriendin geparkeerd? Ze zullen wellicht niet meer mogen afspreken. Wat is die corona toch slecht voor de liefde!
De rakkersvarkens keken gelukkig toe hoe ik op weg was met hun eten, Margritte stond zelf op twee poten?! En gezonde maaltijd en een biggen sessie/ training later vertrok ik weer huiswaarts. Nu tijd om mij te concentreren op mijn ellendige boeken… O kijk een vlieg….
Enkele lange uren later achter mijn bureau is het tijd om mijn eigen korte afstand relatie te onderhouden. Nog wat piekeren over deze saaie corona tijden (Tips om deze te overbruggen zijn altijd welkom!) en het is weer tijd voor een Chirovergadering, online deze keer. Enkele doorgehakte kopen later is er nog wat tijd om samen te zwanzen, daar drinken we op…
Enkele eigen tips om de coronatijd te overleven: leer om een rubik’s cub te maken, bak een taart (en lever die af bij een toffe leider), of ga wat lopen. Die laatste raad ik alleen aan indien u een betere conditie hebt of mij. Ik liep namelijk 3 dagen stijf rond.
Huiselijke groeten
Raf AKA Didier

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.