Coronadagboek #3

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #3


8u30 In plaats van het kamplied hoor ik mijn pa heel luid ‘opstaan’ roepen. Tijd om uit mijn bed te komen.

9u00 Na een snel doucheke (toch even overwogen een bassin te nemen) prop ik vlug een ontbijtje naar binnen en spring ik achter mijn computer. Vlug even mijn mails checken en dan kan ik beginnen aan mijn schoolwerk. Deze keer moeten we een tijdlijn opstellen van wanneer wat op een laptop kwam en wanneer iets verwijderd werd. Ook moeten we op zoek naar verschillende codes verstopt op slinkse wijzes. Daar zijn we toch al enkele uren mee zoet.

12u15 Tijd om te eten! Helaas geen maaltijd van onze top kokskes maar boterhammen met soep. Gaat er toch vlot in.

13u30 Na de afwasgames installeer ik me terug achter mijn computer voor de volgende digitale les.

14u30 Na een kort uurtje digitale les is het tijd om eens mijn messenger te openen. Na digitaal te vergaderen hebben we eindelijk een spel voor de Sloebers op punt staan. Elke dag krijgen ze een klein opdrachtje die ze moeten uitvoeren. Wie dit doet krijgt hiervoor een punt en zo zien we wie de Lockdown Koning wordt. Ook maken we een klein spelletje waarbij elke dag een liedje dat op kamp veel gezongen wordt online komt. Deze blijft 24 uur online. Uit dit liedje moeten ze uit het zoveelste woord de zoveelste letter nemen om zo na enkele dagen een boodschap te bekomen.

15u40 Nu de site volledig op punt staat werk ik nog even door voor school.

17u00 Na ongeveer een kwartiertje wachten beslist mijn goede collega Molo Ovaere toch nog af te komen voor een mountainbike ritje. Vol goede moed fietsen we de rode mountainbike route. Zo eentje met van die krieren die we bij de Kerels en Aspies vroeger ook deden. Na zo’n 2 uurtjes goed doortrappen zit onze fietstocht erop.

19u30 Eten is gereed! Dat werd tijd. Na zo’n tocht zou je al keer een hongerke beginnen krijgen. Na alweer een heerlijke maaltijd van ons kokske at home binnen te spelen werk ik nog de site voor de sloebergames af. Kbegin nu toch wel mijn klopke te krijgen. Zo meteen vroeg onder de wol en morgen vliegen we er weer in!

By Thijs "the white hammer" Kunnen

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.