Coronadagboek #26

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #26


Deze morgen om kwart voor zeven vanonder het dekbed gekropen. Plaske en daarna een eerste apke naar zoon Jan Jr die vandaag jarig is. Algauw volgt op WhatsApp het guitige gezang van z’n neefjes en nichtjes: ‘happy birthday to you, in de wei staat…’ zalige start.
Daarna even in de pen gekropen om een medeleven-bericht te formuleren naar Marie-Claire en Dieter. Raymond wordt vandaag begraven. Raymond was van 1994 tot 2001 vaste Chirokok op bivakken en festiviteiten. Heel aimabele man die, naast vlijtig werken en een stevig potje koken, ook schitterend kon vertellen. Ik herinner mij levendig de verhalen van zijn belevenissen als piepjonge slagersgast. In zijn sappige bijna tweetaligheid diste hij anekdotes uit zijn carrière als zelfstandig beenhouwer op. En pas als hij van jetje kon geven op politiekers en andere schijnheren was hij echt in zijn element! Het ga je goed Raymond aan de overkant, de Yvegemse Chiro is je niet vergeten…
De rest van de voormiddag hang ik wat aan de GSM, beetje support geven aan mensen die vrij belangrijke materiele beslissingen aan het nemen zijn. Even voor de middag schart ik de resterende Corona-Topkranten tezamen en bol een essentiële verplaatsing rond groot Anzegem. Toppers Ferre, Ruben en Natan wonen niet echt op wandelafstand. We zijn aan de vierde editie toe van de Topkrant in quarantaine. Wekelijks proberen Jeroom en ik een programmatje te brouwen voor de Toppers. Iets dat ze zelf of met huisgenoten kunnen spelen. Tot nu toe kwam daar aardig wat respons op, dus gaan we daar zeker mee door. Voor morgen zondag kunnen de Toppers de ‘Tour van Yvegem’ rijden, een fietsronde met negen proefjes. Afwachten wat het wordt en ook wel wachten tot we weer met z’n allen in en rond de Paloeder mogen spelen en fantaseren.
Geen platte rust deze namiddag. Een paar voren delven in onze lochting en daarna ga ik verder met de restauratie van Chirojongens Yvegem erfgoed. De laatste veertien dagen probeer ik in mijn vrijgekomen Coronatijd het Paloeder patrimonium een beetje te pimpen. Niet dat dat veel voorstelt: tentpiketten sorteren, borstelstelen in een afdelingskleur schilderen, sjorlinten met Fluffer in tonnen proppen, testen of de nieuwe borstels goed vegen en met Jeroom de zolder een beetje herschikken, een nieuwe band op de groene kar steken, samengekoekte verf naar het containerpark verschepen en deze namiddag een assortiment touwen (zelen, berekoorden, kommels, …) in twee groene bakken proppen. Geen dag zonder Chiro.
Achter de vieren brengen Filou en ik een verjaardagsbezoek aan Jan. We houden de nodige afstand, kippen een Gin in ons botten op nog vele jaren. Eén Gin verder zit ik hier achter het klavier.

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.