Coronadagboek #23

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #23


Jeepse mede strijders van het virus,
Opstaan om 6u30 lukt me niet… maar na de gebruikelijke snooze sessie van een kwartier hijs ik mezelf toch uit bed, maak me klaar en zodra weerklinkt het prachtig geluid van een renault kangoo door de straten van het ontwakende kaster.
De hele week al ben ik bezig aan een afbraak van een machine in Charleroi nabij de luchthaven doch geen enkele vlieger gezien de afgelopen dagen… althans niet in zweefmodus. Vandaag moest de machine op een vrachtwagen worden geplaatst van een externe transportfirma die deze naar onze hoofdzetel in waregem zou brengen. Opdracht simpel maar de uitvoering iets minder… Da machine had hoogte van 5m en breedte van 4m. Dit alles door een poort rammen van 3m op 3m is zelf in de ideale wereld niet mogelijk. Goed, de afgelopen 2 dagen niet stilgezeten waardoor het slechts een kwestie meer was van de machine naar buiten te rollen. Tegen de middag arriveren onze kraanmachinist en de transportfirma, tijd om te eten hebben we nu nog niet en werken door. Rond de klok van 14 staat alles waar het moet staan en sturen we iedereen weg. Tijd om te eten. Stutten met een artisanaal soepke bereid door bistro breigeite speel ik vlot naar binnen terwijl de stralende zon mij doet verlangen naar de zomer.
Job done. Of toch bijna, ik trap terug mijn kangoo op toeren en rijdt een laatste keer de E40 af tot in Gent om vervolgens couperend de E17 aan te snijden met als afrit Waregem. Ik bespreek mijn opdrachten voor morgen en ziezo de werkdag zit er alweer op.
Thuis komen mezelf onder de douche smijten en mijn chirobroek aandoen. Wat zit dat een stuk beter dan die lange zware werkbroek. Nu we terug lucht krijgen onder de gordel check ik mijn mailverkeer op pikante inhoud en typ vervolgens dit tekstje uit.
Straks ga ik me nog voor mijn televisie neerpoten en een serie opzetten om de dag mee af te ronden. EBT (expected bed time) zal rond 22u30 zijn.
Hou alles kloek in de broek en voor je het weet zien we elkaar terug in de chiro!
Tuurie

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.