Coronadagboek #19

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #19


Gegroet Beste Vrienden en mensen van Yvegem.

Zo ziet een doorsnee dag er uit in dagen van quarantine.
08:30-Deze dag begint nogal buitenissig, Met een goed gemoed sta ik op en drink een tas koffie.
09:00-Nog even suf kijk ik door het raam naar buiten. Die Corona is toch niet alles hé. Soms krijg ik nog van die schrille terugflitsen van voor dit paniekzaaierig gebeuren. Ik ben nu al meer dan een maand terug van het IJzig land met de focus van hier nu te blijven. Zoals ik ooit van een wijze man uit Yvegem heb geleerd (hij staat bekend om zijn BMW) "Al daj geirn ziet moej thuis laten." Zogezegd zo gedaan, ik heb mijn vriendin daar dus achter gelaten. Maar blijf rustig dames, Ik ben daarvoor nog niet op vrije voeten. Ze komt in september achter.
10:00-Nu, goed. Ik beslis om nog even in mijn boek (The Consumer Society - Jean Baudrillard) te lezen voor ik de koe bij de horens vat. Op de achtergrond hoor ik Maggie De Block zeggen: "Blijft in uw kot!". Maar Mevrouw De Block blijft u dan ook in uw hok? Als het kan... Al snel leg ik de TV af want ik begin genoeg van die leugens te krijgen.
14:00-Ik besluit om in de namiddag een toertje te gaan lopen. Mijn hemel! Waarachtig! Meer dan 3 wandelaars en 5 fietsers in mijn straat! Van de schok sta ik even stil om dit tafereel te aanschouwen waarachtig. Welke Lockdown??? 16:00-Eenmaal thuis doe ik nog enkele klusjes voor de oudjes en pleeg ik enkele telefoontjes. Ik lig in verwoed discussie over dingen waar ik niets kan aan veranderen in dit politiek landschap, Ach die tegenstrijd! Een mens moet hem kunnen bezighouden!
18:30-Ik smikkel snel mijn avond eten binnen en ga nog even door met lezen.
21:00-zit ik even bij de ouders naar TV kijken maar erger me aan de programma's waar ze naar kijken. Godmiljaarde. Ik maak koffie en pak een thermos mee naar boven. Waffe ik kiep die thermos achter over en begin een beetje met schrijven, de tijd uit het oog...
01:00-De ogen weerstaan de zwaartekracht niet meer en de kaars gaat uit, ik hoor de schaapjes al blaten en geef in op de slaap.

Dit was het dan, bedankt om te lezen.
Gebruik je gezond verstand, niet in elkaars nek blazen en tot de volgende keer!

Oudleider Bartie aka Maxime

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.