Coronadagboek #15

Chirokamp 2020

Van 22 tot 30 juli :

Coronadagboek #15


Het leven van onze kokskes tijdens de Coronadagen
Het klinkt misschien wel zot, maar toch is het zo. Als ik 's morgens wakker word dan zie ik Chiro voor mij. De kleine luchtballon staat op mijn kast. En net deze week liet de ballon het afweten, neen geen Corona maar gewoon een teken, ja gasten het kamp nadert, het komt dichterbij. Al hebben we nog heel wat vragen...
Een normaal, gewone dinsdag, opstaan (beetje langer geslapen), Bucky eten geven en naar buiten. En dan de wekelijks, vertrouwde dingen. Papieren ordenen, betalingen doen, mails lezen, Facebook bekijken, ge kent dat wel.
En dan meestal richting Yvegem. Soms eens langs in de Paloeder en zo richting crèche Filou, bij de kleine kapoenen. In boekjes kijken, op schootje komen, beetje troosten, stukje fruit, lekker soepje met beschuit en balletjes, in het stoeltje en smullen maar. Een gezellig sfeertje. Toppie! En natuurlijk ons colaatje niet vergeten, ons favoriet drankske light met citroen. Maar neen, vandaag niet, elk in oes kot zoals we dat nu vaak zeggen en horen. De gezondheid van de kindjes en ons allen gaat nu voor. Dat maken we achteraf door dik en dun goed.
Dan doen we maar een waske en een plasje, strijken. Nu terug achter Bucky aan, zot van kousen, is ermee naar buiten.
Een middaghapje, geitekaasje met spek en rauwe groentjes. Njam, toch een beetje gezond.
En zo sluimert de dag verder. Geen vergadering op het werk, dus thuis. Om 13uur even naar het nieuws gekeken, een klein middagdutje, moet kunnen. (Ja, moedre Ann is niet meer van de jongste😉)
Een flinke wandeling met Bucky, wel wat frisser vandaag maar we stapten ons warm.
Normaal kwam Arno vandaag naar huis, nu anders door Corona. Zelf even naar Heule met de nodige spullen, niet op bezoek, gewoon afgeven. Gelukkig krijgen we heel wat fotootjes en ook al eens een filmpje doorgestuurd, ziet er goed uit! Gisteren had ik hem even aan de telefoon en hij schaterde het uit van het lachen, groot plezier, blij me te horen. Thuis wel stilletjes nu, geen tamboerijn, geen zotte geluidjes, geen handjesgeklap. Het went niet echt, mis dat ventje toch wel een beetje. Normaal is het aftellen, maar nu is het eerder optellen en hoelang nog...
Maar we mogen niet gaan doemdenken, gewoon genieten van de dagdagelijkse kleine dingen. De zon, de bloemen, de lente en vooral uitkijken naar de zomer. Nu allen in ons kot blijven en stilletjes, hoopvol dromen van het kamp, op naar juli 2020. Leden, leiderkes en kokskes droom maar mee en we komen er wel.
Om 20uur nog een dagelijks applausje met de buren en straks bedtijd.
Slaapwel Deupke (koosnaampje Arno)
Slaapwel iedereen.
En de kleine luchtballon staat er nog steeds, weliswaar met een kapotte ballon...
Moeder Ann

Copyright 2019 - chiroyvegem.be

 

Chirojongens Ingooigem - De Paloeder

Pastoor Verrieststraat 44

8570 Ingooigem

Facebook.com/chirojongensyvegem
Issuu.com/chirojongensyvegem
Chiro.be
De Banier

Alle rechten voorbehouden.

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.